Health & Welness

Sporten staat altijd in balans met een gezonde, fitte leefstijl. Bij CK Active geloven we erin dat we alleen samen het beste uit jou naar boven kunnen halen. Daarom bundelen wij onze krachten met fysiotherapeuten, sportmasseurs en voeding- en leefstijlcoaches. Ben je herstellende na een operatie, blessure of bijvoorbeeld corona? Ook dan staat ons team van specialisten voor je klaar om een persoonlijk behandelplan op te stellen, passend bij jouw medische achtergrond.

Leefstijl & voeding

Een gezonde leefstijl is voor iedereen anders, omdat ieder van ons een unieke persoonlijke situatie en ritme kent. Bovendien bestaat een gezonde leefstijl uit meer dan alleen een dieet of menu. Onze voeding- en leefstijlcoach helpt jou bij het vinden van jouw balans in een gezond en actief leven.

Fysiotherapie

Waar veel getraind wordt, kunnen blessures ontstaan. Daarom zijn er binnen het team van CK Active professioneel opgeleide fysiotherapeuten. Onze fysiotherapeuten gaan met jou aan de slag om jouw klachten en blessures te verhelpen. Daarnaast geven ze advies in hoe jij in de toekomst deze klachten kunt voorkomen. Op onze locaties, in Made en Dongen, hebben we aparte en afgesloten fysioruimtes ingericht, welke voorzien zijn van alle gemakken en moderne technieken. Zo kun jij zonder zorgen veilig trainen en herstellen.

Sportmassage

Onze therapeutische masseurs staan voor jou klaar om je te helpen bij het herstellen van het lichaam. Tijdens een sportmassage sessie worden de afvalstoffen die pijn, kramp of vermoeidheid veroorzaken actief uit de spieren gemasseerd. Een goede massage kan overbelasting verhelpen en draagt bij aan een betere doorbloeding van het lichaam, zodat zuurstof en voedingsstoffen beter getransporteerd worden. Zo voel jij je fitter, neemt je spierspanning af en wordt de stofwisseling bevorderd.

Sportmedisch onderzoek

Met een sportmedisch onderzoek worden mogelijke gezondheidsrisico’s in kaart gebracht en krijg je advies op maat over sportkeuze en conditieverbetering. Een sportkeuring kan aanbevolen worden door een opleiding, wedstrijd of evenement waaraan je wilt deelnemen. Of je nu een beginnende sporter bent, uit ervaring spreekt of een medische aandoening hebt; onze sportarts kan jou hierin begeleiden.

DNA-analyse

Ben jij hard aan het werk om je leefstijl aan te passen, af te vallen of om je sportprestaties te verbeteren? Met een DNA leefstijltest ontdek jij wat werkt voor jou en hoe jij jouw doelen kunt bereiken. Bovendien kunnen wij jou, met behulp van de testresultaten, nog beter begeleiden en jouw trainings- en voedingsschema specifiek voor jou samenstellen. CK Active biedt in samenwerking met Mijnlabtest DNA leefstijltesten aan. Benieuwd? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Revalidatie

Ben je even uit de running geweest door bijvoorbeeld een blessure, operatie, ziekte of ben je herstellend van corona? Het team van CK Active staat voor je klaar om jou te ondersteunen in een revalidatie. Samen met onze specialisten stellen we een persoonlijk behandelplan op zodat jij weer snel op de been bent.

Seniorentraining

Sporten is voor iedereen en voor alle leeftijden! Fit blijven op oudere leeftijd? Probeer seniorentraining bij CK Active. Met seniorentraining gaan we in kleine groepjes aan de slag om binnen jouw fysieke mogelijkheden te werken aan jouw gezondheid en algeheel welzijn. Tijdens de trainingen focussen we ons op kracht en uithoudingsvermogen en het terugverdienen van de motorische grondeigenschappen.

Zwanger & fit

Ons zwanger en fit programma is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die tijdens de zwangerschap fit willen blijven en daarna goed willen herstellen. Tijdens de zwangerschap wordt gewerkt aan conditie, behoud van fitheid, het versterken van de romp (core) en stabiliteit van het bekken. Na de zwangerschap richten wij ons op het herstel van de bekkenbodemspieren en zorgen wij voor een passende opbouw naar een volledige fysieke fitheid. Sporten tijdens de zwangerschap heeft vele voordelen voor zowel de bevalling als het herstel daarna. Zeg gedag tegen ouderwetse zwangerschapsgym en zeg hallo tegen een leuke uitdaging in het Zwanger en Fit programma!

Oncologie

Wetenschappelijk onderzoek naar bewegen en kanker wijst uit dat trainen tijdens chemotherapie positieve effecten heeft op kracht, conditie, vermoeidheid en kwaliteit van leven. Door persoonlijke ervaringen hebben enkele trainers van CK Active zich geschoold in het begeleiden van oncologie patiënten. In samenspraak met een behandelend arts en uw persoonlijke fysieke fitheid wordt een passend programma opgesteld voor tijdens de behandelingen of het aansterken na een oncologisch traject. Dit alles met als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven!

Acupunctuur

Acupunctuur komt voort uit een Chinese filosofie die meer dan 2500 jaar oud is. Door naalden te plaatsen in specifiek gekozen punten beïnvloed je het meridiaan systeem en wordt de yin yang balans in het lichaam in evenwicht gebracht en hiermee de homeostase hersteld. Een acupunctuurbehandeling kan helpen bij allerlei mentale of fysieke klachten. Heb je vage klachten waar reguliere geneeskunde geen antwoord op heeft? Probeer dan eens een acupunctuur sessie!

Covid-19 (Corona Hersteltrainer)

Verlies van conditie, snel buiten adem, minder kracht en langdurig herstel na een training. Herstellen van Covid kan veel klachten met zich meebrengen. Wil jij snel weer terug naar je oude niveau? Tijdens de lockdown hebben een aantal van onze trainers zich geschoold op het gebied van Covid-19 revalidatie om jou te kunnen helpen. Samen werken we toe naar het oppakken van je oude leefstijl.

Medisch trainer

Word je in het dagelijks leven beperkt in het bewegen? CK Active beschikt over gediplomeerde medische trainers die je kunnen helpen bij het verbeteren van je fysieke beperkingen. Een medisch trainer zal in samenspraak met jou en de fysiotherapeut een passend trainingsschema opstellen zodat je ondanks je beperkingen kan blijven trainen. Voor het volgen van het medische personal training heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Stress of Burn-out

Preventie en herstel van stress en burn-out gerelateerde klachten wordt bereikt door fysieke inspanning onder begeleiding van een personal trainer bij CK Active te combineren met gerichte aanpak voor het mentale. Door te leren op welke wijze je rust en ruimte creëert “tussen de oren” ben je nóg veel beter in staat te functioneren. Voorkomen van stress en burn-out gerelateerd klachten is altijd beter dan genezen vandaar een preventief programma. Is sprake van chronische stress, overspannen of burn-out dan wordt een specifiek hersteltraject uitgevoerd in combinatie met fysieke inspanning.

Together, we get
the best out of you